НОВИНИ

България е била посетена от близо 9 млн. чуждестранни туристи през 2017 г.

През миналата година България е била посетена от 8,882 млн. чуждестранни туристи, като през 2016 г. те бяха 8,251 млн, показват окончателните данни на НСИ за 2017 г.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:44, 29.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
българия била посетена близо млн чуждестранни туристи 2017

Ръстът, които се отчита, е 7,6 на сто. Успяхме да надградим рекордните постижения от 2016 г. и през миналата година също постигнахме увеличение в броя на чуждестранните посетители, е коментирала данните министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя е допълнила, че това са видимите резултати от усилията на министерството за привличане на гости през четирите сезона и разширяване на крилата на сезоните. През тази година целта ни е чуждите туристи да достигнат 10 млн., което е напълно постижимо, е заявила тя.

Десетте водещи пазара за чуждестранни гости също бележат ръстове. На първо място е Гърция, като посетителите от южната ни съседка през миналата година са повече от 1,157 млн. и са с 8,5 на сто повече спрямо година по-рано. Над 1,139 млн. румънски туристи са посетили България миналата година. Така Румъния се нарежда на второ място сред водещите пазари, а увеличението, което се отчита, е почти 4 на сто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство в затворите: Надзиратели от цялата страна излязоха на протест
Недоволство в затворите: Надзиратели от цялата страна излязоха на протест
От днес софиянци плащат данък сгради към Общината
От днес софиянци плащат данък сгради към Общината