НОВИНИ

България е на 63-то място в класация за най-добрите страни в света

Швейцария е начело на годишната класация на най-добрите страни в света, публикувана ежегодно от американското списание "US News& World Report", предаде ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
07:39, 08.03.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
българия класация добрите страни света

Страната заема челната позиция заради гражданското си общество, бизнес климата и качеството на живот. Швейцария както изглежда предлага "почивка от оглавявания от Запада либерален политически ред, сблъскващ се с популистки настроения и авторитарни политици", се отбелязва в доклада.

Челната петица се оформя от Канада, Великобритания, Германия и Япония. Челната десятка се оформя от Швеция, САЩ, Австралия, Франция и Норвегия. В дъното на класацията, съставена от общо 80 страни, са Алжир, Иран и Сърбия. Китай е на 20-о място, а Русия - на 27-о място.

Класацията се изготвя въз основа на допитване до 21 000 граждани от 36 страни от всички региони на света. От тях се иска да оценят 80-те страни по няколко показателя.

В общата класация България е на 63-о място от 80-те класирани страни, зад Колумбия и преди Тунис. Миналата година тя е била на 48-о място, но тогава класацията е била само от 60 държави.

Допитването показва още, че САЩ си остават най-влиятелната страна в света, а Русия е на второ място, но разликата между двете намалява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изплащат обезщетенията за унищожените заради инфлуенцата патици
Изплащат обезщетенията за унищожените заради инфлуенцата патици
Швейцария инвестира 1 милион лева в Столипиново
Швейцария инвестира 1 милион лева в "Столипиново"