НОВИНИ

България е предпочитана дестинация за зимната ваканция на турските семейства

В Турция започна зимната ученическа ваканция. Около 18 милиона ученици ще почиват до 5 февруари, когато ще започне вторият срок на учебната година.

bnt avatar logo
от БТА
13:08, 20.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
българия предпочитана дестинация зимната ваканция турските семейства

"Очаква се около 450 хиляди семейства да прекарат зимната ваканция заедно с децата в зимните курорти на Турция и в чужбина, значително повече в сравнение със същия период на миналата година", заяви президентът на Съюза на турските туроператорски агенции /Турсаб/ Башаран Улусой.

Той посочи, че България с нейните зимни ски и ваканционни центрове е на първо място сред предпочитаните дестинации в чужбина за прекарване на зимната ваканция. Сравнително евтините цени в зимните курорти на България, добрата база, възможностите за ски туризъм и развлечения са привлекателни за турските граждани, подчерта турският представител.

Турски туроператори посочиха, че най-много са заявките за прекарване на ученическата ваканция в Банско, а също и в Пампорово и Боровец.

След България значителен брой заявки има за курорта Валандово в Македония, казват туроператорите. Безвизовото пътуване за турските граждани в Македония е благоприятен фактор, докато визите на българската страна са пречка, особено за многодетни семейства, посочват те.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ и КТПодкрепа искат разширяване правомощията на КЕВР срещу злоупотреби
КНСБ и КТ"Подкрепа" искат разширяване правомощията на КЕВР срещу злоупотреби
Ледено царство в Канада
Ледено царство в Канада