НОВИНИ

България е първа в аутсорсинг сектора в Европа

Близо 300 нови работни места в Пловдив ще открие до края на годината една от най-големите аутсорсинг компании, които стъпват на българския пазар. На откриването президентът Плевнелиев подчерта, че България вече е най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
20:40, 30.05.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Според президента Плевнелиев, аутсорсинг индустрията у нас бележи изключителен растеж, тъй като първите фирми от този бранш, стъпват на пазара едва преди 10 години.

Росен Плевнелиев - президент: "България успя да създаде към днешна дата 33 000 работни места в аутсорсинга. 10 години по-късно България е най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа, ние сме номер едно, България е третата най-добра дестинация за аутсорсинг в света. Първи в Европа, трети в света. Стотици милиони клиенти, на 33 езика във всяка точка на планетата".
;

Аутсорсинг секторът се развива изключително бързо в по-големите градове, които са университетски центрове, защото заети в бранша са предимно млади хора. А Пловдив вече е предпочитан от водещите фирми в този бранш.

Стефан Стоянов - зам.-кмет на Пловдив: "Компаниите и заетите в Пловдив в аутсорсинг индустрията са над 60 компании и над 5 000 заети. Нашите амбиции и потенциалът на града всъщност е следващите няколко години да станат над 10 000".

Високите стартови заплати и възможностите за бързо професионално развитие мотивират все повече млади хора да се насочат към аутсорсинг сектора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ниски доходи в Благоевградска област
Ниски доходи в Благоевградска област
Адвокатите в Благоевград протестират
Адвокатите в Благоевград протестират