НОВИНИ

България е сред перспективните дестинации за 2017 г., според руски туроператори

Руските туроператори се надяват да възстановят туристическия поток от Русия към Турция и Египет (ако бъде възобновен въздушният трафик с Египет, както се очаква това да стане през март - бел. ред.) съответно на 60 и 70 процента от предкризисните равнища. Това съобщи днес пресслужбата на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ), цитирана от ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:36, 08.02.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
българия сред перспективните дестинации 2017 руски туроператори

Представители на съюза уточниха, че анализатори на летище "Домодедово" са направили проучвания на тенденцията на развитие на авиопазара през 2017 година, анкетирайки туроператори, летищни оператори, руски и чуждестранни авиокомпании.

"Авиокомпаниите оценяват вероятността за възстановяване на пътникопотока към Турция и Египет (при условие че бъде възобновен въздушният трафик) до предкризисното равнище от 2014 г. съответно на 90 и 85 процента. В същото време туроператорите са по-сдържани в оценките си - 60 и 70 процента спрямо предкризисните нива", посочва пресслужбата. В класацията на най-перспективните международни дестинации за 2017 година руските превозвачи и туроператори поставят Кипър, Италия, Гърция, България, Испания, Египет, Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смениха ръководството на БДЖ и НКЖИ
Смениха ръководството на БДЖ и НКЖИ
Инвалидите във Варна имат проблеми с паркирането
Инвалидите във Варна имат проблеми с паркирането