НОВИНИ

България трябва да работи най-усилено за Европейското по футбол

София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които могат да домакинстват мачове на двете футболни първенства, за които кандидатура подготвят България, Румъния, Гърция и Сърбия. Представители на четирите страни се срещнаха днес в Бояна. Подробностите вижте в репортажа на Радостин Любомиров.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
17:32, 25.02.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

България е държавата, която ще трябва да работи най-усилено, за да изпълни изискванията, които поставят от УЕФА и ФИФА. В страната ни няма нито един стадион, който да отговаря на условията за домакинство на толкова висок футболен форум.

Борислав Михайлов - президент на БФС: Колкото и да ми е неприятно, ние сме най-зле. И заради това се надявам да успеем, за да могат да бъдат построени четири стадиона до 40 000 зрители всеки един от тях.

София, Пловдив, Варна и Бургас имат подходяща инфраструктура, за да домакинстват мачовете от Световно или Европейско първенство, като в столицата все по-усилено се говори за изграждането на нов национален стадион.

Красен Кралев - министър на младежта и спорта: И четирите града относно хотелска и общинска инфраструктура имат пълна готовност да посрещнат необходимите изисквания.

Официалната кандидатура на четирите балкански страни ще бъде издигната до края на 2018 г.

Ваня Удовичич - министър на младежта и спорта на Сърбия: Тази кандидатура е много важна, тъй като чрез нея нашите държави ще изградят здрави и стабилни връзки помежду си.

Следващата среща, на която всяка от четирите страни ще представи градовете, които да приемат мачове ще бъде през април в Солун.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Танц с мисия
ДРУГИТЕ новини: Танц с мисия
Заради ремонти спират тока в почти цяла София и областта  до 1-ви март
Заради ремонти спират тока в почти цяла София и областта до 1-ви март