НОВИНИ

България иска още информация по предложенията на "Газпром"

Становището, което България трябва да представи по преговорите между Европейската комисия и "Газпром", обсъдиха служебният премиер Огнян Герджиков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, настоящи и бивши енергийни министри и експерти.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 24.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

След срещата служебният министър на енергетиката Николай Павлов заяви, че Държавните дружества са готови със своето становище по делото с "Газпром". Той обясни, че срокът 4 май не краен и становища могат да се надграждат и след него. По думите му има доста неясноти по отношение на вече предложените ангажименти и самите дружества били подготвили въпроси до Еврокомисията, които ще бъдат изпратени днес.

Министърът посочи още, че ще инициира изслушване и дебат по темата в парламента до края на седмицата. Теменужка Петкова от ГЕРБ пък заяви, че срещата е била много ползотворна, тъй като са били обсъдени всички важни теми, свързани с решението, което ЕК трябва да вземе по отношение на антимонополното дело с „Газпром".

Николай Павлов, служебен министър на енергетиката: Ако не получим в срок необходимата информация, ще поискаме удължаване на срока, тъй като информацията не е достатъчна. Предложените ангажименти от страна на „Газпром" в частност са факт по нашите договори, имам предвид договорите на Булгаргаз, на Булгартрансгаз и на БЕХ, но ние приемаме така направените предложения за позитивни, но искаме да бъдат разширени, за да можем да защитим интереса на дружествата и на държавата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съединените щати отправиха пореден апел към Северна Корея
Съединените щати отправиха пореден апел към Северна Корея
Наближава края на данъчната кампания
Наближава края на данъчната кампания