Под пълна пара е подготовката за една уникална за нас конференция, която поставя България сред първите в света. Към двудневния форум за информационни технологии след няколко дни проявяват интерес най-големите в света. Идеята за тази конференция е на Индийско-българската бизнес камара.

Всичко това става в рамките на нашето Европредседателство. Съучастници са Американската търговска камара в България, Индийското и американското посолство у нас. Пристигат шефове от IT индустрията, от дигиталния бизнес и киберсигурността в Европа, инвестиционни, венчър фондации, световни гиганти като Майкрософт, Гугъл, IBM.

Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България: България трябва да се гордее, че я смятат за Силиконовата долина на Източна Европа. Това открива огромни възможности за нас и мисля, че е настъпил моментът, когато зрялото ни сътрудничество може да се издигне на още по-високо ниво. IT конференцията за Балканите в София неслучайно привлича огромен интерес, не само от индийски компании. А Индия, както знаете, има водеща роля в дигиталната световна революция.

Сoфийският форум има за цел да събере IT потенциала на Индия и Съединените щати в България и да използва нашето "ноу хау" и нашия потенциал и да ни превърне в IT център на Балканите и отворена врата за Европа.

Индийско-българската бизнес камара, учредена преди 2 години в София, е в момента единствената двустранна камара със споразумения с могъщата Фикки - Федерацията на индйските индустриални камари, в която членуват 250 000 корпоративни организация. Неслучайно индийският премиер Нарендра Моди твърди, че преди всичко "Индия днес е бизнес!"