НОВИНИ

България подписа Меморандум за намаляване на цените на роуминга и със Сърбия

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло Московски и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг между двете държави.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:59, 09.12.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
българия подписа меморандум намаляване цените роуминга сърбия

Споразумението предвижда страните да насърчават мобилните оператори да постигнат конкретни договорености помежду си, които да доведат до трайното намаляване на международните тарифи на роуминг услугите.

От поевтиняването на разговорите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона граждани на двете държави. Сърбия е втората държава от Западните Балкани, с която се подписва такъв меморандум. Това е поредната крачка към изпълнението на един от основните приоритети, за които страната ни ще работи в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – комуникационна свързаност между Западните Балкани и държавите членки.

Цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2,99 лв. до 6,99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хванаха престъпна група за разпространение на наркотици в Радомир и Перник
Хванаха престъпна група за разпространение на наркотици в Радомир и Перник
Иракският премиер обяви край на войната срещу Ислямска държава в Ирак
Иракският премиер обяви край на войната срещу "Ислямска държава" в Ирак