НОВИНИ

България посрещна Новата 2017 година

С концерти на открито, заря, хора, много настроение и надежди българите посрещнахме Новата 2017 година. Във всички големи градове на страната празненствата продължиха да рано сутринта на 1 януари. В новогодишното си послание към българите президентът Росен Плевнелиев заяви, че само заедно можем да преодолеем рекордния брой кризи по света.

Александър Марков
от Александър Марков екип на "По света и у нас"
20:05, 01.01.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Нищо не можа да спре новогодишните хиляди ентусиасти, които на 31-и вечерта празнуваха със "Сцената под звездите" в София. Концертът на БНТ навърши 18 години. "Тангра", Графа и "Джереми" и ансмбъл "Български ритми" стоплиха душите и сърцата на всички, дошли на площада.

Българският участник в "Евровизия" - Поли Генова, изпя песента си "Ако любовта беше престъпление". По традиция веднага след полунощ на сцената се качи Берковската духова музика. С много рок хората се забавляваха с групите "Анекдот" и "Лефтис" от "Голямото рок междучасие".

В новогодишното си обръщение президентът Росен Плевнелиев пожела на българите да сме заедно, за да преодолеем кризите в света и на Балканите.

Росен Плевнелиев, президент на България: Ние, българите, сме народ с древна и славна история. Заедно гледаме с увереност напред към по-доброто бъдеще, което сами ще изковем.

С 3D сцена и много музика Варна каза "здравей" на 2017-а. Всички на концерта "Заедно в Новогодишната нощ" се снимаха с атракцията - ледени фигури с герба на Варна.

- Аз си пожелавам, ако 2017-а не ми даде нищо, поне да не ми взема нещо.

На площада в Русе посрещнаха 2017-а с рок. В небето над града празничната заря озари наздравиците с шампанско.

- Здраве, здраве, здраве и много здраве!

В Пловдив Дунавското хоро продължи почти час и се изви в няколко ръкава. Повече щастие и по-малко страх си пожелаха хората в 12.

- Всички да са благословени! Целият народ. И да сме по-добри най-вече!

Ефектна заря оповести началото на 2017-та година в Благоевград, а тържествата с дълги хора и тежки наздравици продължиха до малките часове на 1 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са най-добрите места във Варна за прекарване на първия ден от Новата 2017 година
Кои са най-добрите места във Варна за прекарване на първия ден от Новата 2017 година
Най-възрастният морж - именикът Васил Тепеделенев
Най-възрастният морж - именикът Васил Тепеделенев