България ще разшири визовите си центрове в Русия, Китай и Индия, съобщи външният министър Екатерина Захариева след среща с ръководството на Асоциацията на почетните консули.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента.

На срещата министър Захариева обсъди възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономически отношения на страната ни.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес.

Министър Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл за привличане на инвестиции към България.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес.
Е. Захариева: Български визи ще се издават в 15 града в Индия

Е. Захариева: Български визи ще се издават в 15 града в Индия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Индия Сушма Сварадж. Това е първо посещение у нас на и...