НОВИНИ

България разширява визовите си центрове в Русия, Китай и Индия

България ще разшири визовите си центрове в Русия, Китай и Индия, съобщи външният министър Екатерина Захариева след среща с ръководството на Асоциацията на почетните консули.

българия разширява визовите центрове русия китай индия
bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 20.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента.

На срещата министър Захариева обсъди възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономически отношения на страната ни.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес.

Министър Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл за привличане на инвестиции към България.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Брекзит няма да доведе до преки загуби за българските производители
​Брекзит няма да доведе до преки загуби за българските производители
Правната комисия прие единодушно правила за избор на нова ЦИК
Правната комисия прие единодушно правила за избор на нова ЦИК