НОВИНИ

България с най-добрия си успех на Евровизия досега!

България постигна най-големия си успех на конкурс Евровизия досега. Нашето момче Кристиан Костов се класира на второ място на песенния конкурс. На първо се класира изпълнението на 27-годишният Салвадор Собрал от Португалия. България извоюва своето второ място, водейки два пъти по точки пред третите в класацията, представителите на Молдова. В последните часове букмейкърите отреждаха първо място за страната ни. С този успех БНТ за пореден път успя да свърже милиони българи по света и у нас в обща кауза.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператор: Илия Иванов
08:26, 14.05.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Кристиан обаче беше готов за победа. Изпълнението му в залата накара хиляди да затаят дъх пред очите му. А прякото предаване на шоуто в над 50 държави свърза милионни с харизмата и таланта на нашето момче, което отправи универсалното послание, че светът около нас е красива бъркотия, в която контрастът между черни и бели герои понякога е трудно да бъде видян.

Резултат, който доскоро считахме за красива приказка, която е невъзможно да се случи. Първото потвърждение, че приказките имат общо с живота, получихме миналата година, когато Поли Генова, завоюва 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм. За това и БНТ избра песента на Крис да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", които написа и песента на Поли.

В партньорство с Вирджиния рекърдс обществената телевизия покани в проекта Алекс Омар и Александър Блей. Песента "Beautiful Mess" беше написана специално за Кристиан. А това, което водело авторите - било не само да се покажат невероятните гласови възможности на младия артист, но и неговите искрени емоции...

Кристиан Костов: Ако си себе си, значи си победил себе си. А това е най-големия враг на всеки... Аз мисля, че аз спечелих тази вечер. Днес се събудих без глас. Вчера също. Преди това на 8-ми или на 9-ти май разбрах, че имам ангина.

БНТ: Когато хората имат ангина, пият антибиотик, а ти какво изпи?

Кристиан Костов: Енергията от всичките хора, които бяха с нас. Чувствам се горд. Това е мега яко. Казаха ми го от самото начало, че има прекалено много българи от света, които желаят България да победи, обаче аз не мислех, че са толкова много. Не знам дали са повече българи или повече всички заедно събрани. Мисля, че без българската подкрепа и без всички медии и всички, всички, които ни подкрепяха, нямаше да е такъв резултатът. Благодаря на всички вас, които бяхте с нас, които гласувахте, подкрепяхте ни в социалните мрежи и не само. Благодаря от сърце.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За конете... с любов
За конете... с любов
Гледайте в 13:00 часа по БНТ1 коментарното студио, посветено на Евровизия 2017
Гледайте в 13:00 часа по БНТ1 коментарното студио, посветено на Евровизия 2017