НОВИНИ

България ще настоява пакет "Мобилност" да бъде разгледан на първо четене в ЕП

България ще настоява предложенията по пакет Мобилност отново да бъдат разгледани на първо четене в Европейския парламент. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков след среща с българските евродепутати и представители на превозвачите. На разговора е постигнат консенсус да продължи защитата на интересите на транспортния бранш у нас.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:02, 10.06.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Транспортният министър и евродепутатите са оптимисти, че могат да извоюват по-добри условия за превозвачите. В края на юли е поискана среща с новото ръководство на Европарламента и на транспортната комисия, ако вече има избрани такива.

Росен Желязков - министър на транспорта: Имаме достатъчно време да направим съответните оценки и да убедим както комисията, така и съвета, и парламента за необходимостта от балансирани текстове.

Според Андрей Новаков от ГЕРБ, процедурата по пакет "Мобилност" може да се рестартира. Евродепутати от различни партии и днес декларираха, че стоят зад исканията на превозвачите.

Андрей Новаков - ГЕРБ: Това ще бъде национална задача, да защитаваме интересите на шофьорите. Оказа се, че сме били прави да искаме отлагане на пакет "Мобилност" за следващия мандат, защото две трети от тези, които внесоха пакета не са в новия Европейски парламент. Това означава нови хора, с които можем да разговаряме и да постигнем повече, отколкото със старите.
Петър Витанов - БСП: Смятам, че успяхме да намерим общи пресечни точки и очаквам с нетърпение да заработим заедно.
Илхан Кючук - ДПС: Представителите на ДПС винаги са защитавали справедливите искания на българския транспортен бизнес.

На успех се надява и транспортният бранш.

Йордан Арабаджиев - Съюз на международните превозвачи: Беше важно да чуем, че се продължава работата по националния интерес на България.

България ще търси подкрепата и на други държави, и съдействие от финландското председателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди са измамените от уловки в договорите за бързи кредити
Хиляди са измамените от уловки в договорите за бързи кредити
Руски медии се обединиха в защита на журналиста Иван Голунов
Руски медии се обединиха в защита на журналиста Иван Голунов