Ако все пак влезе за обсъждане сега, страната ни ще поиска да се премахнат текстовете, които ощетяват българските интереси. Това увери в кулоарите на парламента министърът на транспорта Росен Желязков.

Планират се и протести в София и Страсбург на 27 март. Желязков посочи, че България не е против пакета „Мобилност“, но не е съгласна с протекционизма и ограничаващите норми, които се предлагат в така нареченият „пакет Макрон“.

Росен Желязков - министър на транспорта: Получава се гледане на много текстове и никой в момента не знае, ако това бъде внесено за разглеждане, какво би могло да бъде прието и кое би било отхвърлено. Би имало голяма степен на опасност да се приемат текстове,които нито алианса, нито групата на инакомислещите биха приели. Не мога да се въздържа да изполвам думата, че може да се получи един голям миш-маш от текстове,които никой не е очаквал и никой не би предположил, че могат да се получат.
Предстои решаваща седмица за пакета "Мобилност"

Предстои решаваща седмица за пакета "Мобилност"

Следващата седмица ще е решаваща за пакета "Мобилност". Премиерът Борисов и българските евродепутати коментираха в Брюксел, че ще направят всичко възм...

Българските превозвачи готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

Българските превозвачи готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност". Това съ...