НОВИНИ

България участва в операция срещу трафика на хора за трудова експлоатация

България участва в операция на Европол срещу трафика на хора с цел трудова експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР. В рамките на операцията от 15 - 19 май, органите на МВР и отговорните институции у нас са започнали проверки спрямо осем души. Седем от тях са заподозрени за трудова експлоатация, и един за сексуална. Освен това са проведени 35 беседи с български граждани за превантивен ефект.

bnt avatar logo
от БТА
15:15, 22.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
българия участва операция трафика хора трудова експлоатация

По време на оперативните действия в цяла Европа са проверени повече от 22 193 души и 6056 превозни средства на над 2900 локации в цяла Европа. В резултат са задържани 133-ма, заподозрени в извършването на този вид престъпления. При акцията са идентифицирани 221 потенциални жертви на трафик и са започнали 44 нови разследвания за трафик на хора в ЕС, сочат резултатите от акцията.

Националната комисия за борба с трафика на хора съветва гражданите, които търсят работа зад граница, да проучат добре работодателя си в списък с лицензираните трудови посредници на сайта на Агенцията по заетостта.

Освен това те съветват да не се доверяваме на нереални обещания и подписваният от нас договор за работа да е на език, който разбираме и на официалния език на страната на работодателя. Също така под никакъв предлог работникът не трябва да дава документите си за самоличност, предупреждават още от комисията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима лекари отиват на съд заради смъртта на родилка
Шестима лекари отиват на съд заради смъртта на родилка
Мотор се удари в джип, двама загинаха
Мотор се удари в джип, двама загинаха