НОВИНИ

България в доклада на "Амнести интернешънъл"

Права на мигрантите и на бежанците, дискриминация, контратероризъм и сигурност. Това са темите, с които България присъства в доклада на правозащитната организация Амнести интернешънъл.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:28, 22.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света

В доклада се посочва, че в средата на миналата година българският парламент е приел бързо - на първо четене нов закон за борба с тероризма. Според правозащитната организация, обаче, в закона понятието "терористичен акт" е дефинирано неясно.

В раздела за бежанците се споменава, че в отговор на мигрантската политика на Сърбия и на Унгария, България също е приела подход да ограничи броя на мигрантите и бежанците, които влизат в Европейския съюз.

В доклада се посочва, че в страната ни се е запазила практиката на незаконно задържане на непридружавани деца мигранти и че условията в центровете за прием на деца - бежанци са неадекватни.

"Амнести интернешънъл" споменава също за прекратяването на криминалното съдопроизводство във връзка със смъртта на невъоръжения афганистанец. В доклада е описан и случая с Абдуллах Бююк, който беше предаден на турските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу изграждането на крематориум между Асеновград и  Пловдив
Протест срещу изграждането на крематориум между Асеновград и Пловдив
Надраскаха паметника на Альоша в Пловдив
Надраскаха паметника на Альоша в Пловдив