НОВИНИ

България я грози сериозно наказание от УЕФА след мача с националите

Правителството поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Това се случи часове след мача България-Англия, прекъснат два пъти заради расизъм. На стадион "Васил Левски" снощи националите допуснаха най-голямата домакинска загуби в историята - 0:6. Срещата беше част от квалификациите за Европейското първенство през 2020 година.

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 15.10.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

До 1 часа тази нощ са били арестувани общо 10 души - чужди и български граждани. Деветима фенове на двата отбора са били върнати от входовете на стадиона заради употреба на алкохол. От 10-те задържани, шестима са за липса на документи за самоличност, трима - за хулигански прояви, и един - отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Мачът премина под знака на расистки скандали, като България я грози сериозно наказание от УЕФА.

;
Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти премиерът ми разпореди, от днес нататък преустановяваме всякакви отношения с Футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставката на председателя на Българския съюз Борислав Михайлов.
Бойко Борисов - министър-председател: Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или не доброто водене на Футболния съюз, като протестни действия към него, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините като вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти направихме, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирана с този председател на Футболния съюз.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нулев е миграционният натиск на границата ни с Турция
Нулев е миграционният натиск на границата ни с Турция
​Започна Европейският фестивал на пътуващия театър в Сливница
​Започна Европейският фестивал на пътуващия театър в Сливница