НОВИНИ

Българка е сред ранените при катастрофата на автобус в Испания

Трагедия в Испания. Автобус с чуждестранни студенти от 19 държави се преобърна в Северна Испания. В катастрофата са загинали 13 души, всичките - млади момичета от различни националности. 43 души са ранени, 4 от тях тежко. Повечето младежи са учели в Барселона по европейската програма Еразъм. Наша студентка от Бургас е била в злощастния автобус и се е разминала със счупване на ръката. Настанена е в болница, близките й са уведомени, съобщиха за "По света и у нас" от външното ни министерство.

Невена Бонева
от Невена Бонева
15:56, 20.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Мястото на произшествието е на магистралата по крайбрежието между Франция и Испания на 150 километра от Барселона. Чуждестранните студенти се връщали в Барселона от Валенсия, където са били за известния фестивал на фойерверките. Нещастието се е случило малко преди шест сутринта при добро време и добро състояние на пътя.

;

Автобусът ударил парапета в дясно, после централната бариера в ляво, блъснал се и в лек автомобил, хората в него също са пострадали. Регионалното правителство установи в хотел в град Тортоса оперативен център за оказване на помощ на пострадалите и техни близки.

Карлес Пучдемон, министър-председател на регионалното правителство на Каталония: "Правим всичко възможно да дадем на близките на жертвите достоверно и доказано обяснение за обстоятелствата".
Хорхе Фернандес Диас, вътрешен министър на Испания: "28 души остават в болница, 21 бяха пуснати, водачът на автобуса е в полицията. Важно е, че пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Катастрофата изглежда е резултат от човешка грешка, която засегна студенти по Еразъм, повечето от чужбина, но и испански студенти".

В Каталония е обявен двудневен траур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 ОП Човешки ресурси - Схема Независим живот в район Люлин, София
ОП "Човешки ресурси" - Схема "Независим живот" в район Люлин, София
 ОП Човешки ресурси - Фирма за обработка на стъкла и огледала в Търговище
ОП "Човешки ресурси" - Фирма за обработка на стъкла и огледала в Търговище