НОВИНИ

Българка е загинала, а 12 наши сънародници са ранени при катастрофата в Унгария

Българка загина, а 12 български граждани са ранени при тежка верижна катастрофа в Унгария, съобщиха от Външното ни министерство. Пострадалите ни сънародници са настанена в местни болници. Четирима от тях са в критично състояние. Според унгарската полиция, са загинали и двама турски граждани и един румънец. В катастрофата се сблъскват седем превозни средства, включително два български микробуса. Инцидентът е станал близо до унгарско-румънската граница.

българка загинала наши сънародници ранени катастрофата унгария
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 15.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Посолството на България в Будапеща е в постоянен контакт с болниците и местната полиция и следи за състоянието на пострадалите. Българският консул в Унгария ще окаже необходимото съдействие на място.

Катастрофата става около 7:30 местно време, на главен път М43, на около един километър от граничния пункт Надлак. Причина за инцидента са два микробуса, които са спрели без сигнализация в дясната лента на магистралата. В този момент в района има гъста мъгла, а видимостта е силно намалена.

Румънски туристически автобус, пътуващ от Хамбург за Букурещ, се удря в камион. В автобуса пътуват 25 души, които според унгарската полиция, са невредими. В катастрофата участват общо 7 превозни средства, включително два български микробуса. В продължение на няколко часа спасителните екипи се опитват да извадят част от пострадалите, останали в автомобилите си.

На място са пристигнали и линейки от близкия румънски град Арад. Най-тежко пострадалите са откарани в унгарския град Сегед. По непотвърдена информация, българските граждани са от Търговище, но при удара личните документи на пострадалите са се разпилели и все още не може да бъде потвърдена самоличността им.

Движението по магистралата временно е спряно, а колите се отклоняват по обходен маршрут.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майки със смели сърца продават мартеници в Русе
Майки със смели сърца продават мартеници в Русе
Среща на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел
Среща на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел