НОВИНИ

Българка от Флорида: Напрежение и паника заради приближаващия ураган засега няма

Няколко часа преди ураганът "Ирма" да стигне до Флорида, разговаряхме по телефона с Елена Мелников, която живее на 15 мили от океана. За БНТ тя разказа, че в момента там има само силен вятър и няма паника сред хората, защото голяма част от тях са евакуирани и са настанени във временни убежища. Вижте целия разказ на г-жа Мелников.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
22:30, 09.09.2017
Чете се за: 00:57 мин.
По света
българка флорида напрежение паника заради приближаващия ураган засега

БНТ: Къде се намирате? Евакуирахте ли се?

Елена Мелников: В момента откриват нови места - начални училища, където има кафенета и там приемат нови хора. Преди известно време всички участъци, в които можеше да се евакуираме бяха заети и особено за хората с домашни любимци. Тези места вече бяха запълнени, но сега откриват нови и нови и казват, че в следващите 3-4 часа все още не е късно да излезе човек от къщи и да отиде в убежищата.

БНТ: За района, в който се намирате задължителна ли е евакуацията?

Елена Мелников: Евакуацията е задължителна за тези хора, които живеят в дървени къщи, които са на един етаж и които не са много стабилни. Особено тези, които са по-близо до океана, за тях е абсолютно задължително. Ние сме на 15 мили от океана, на втори етаж в много стабилна сграда с бетон и тухли и се надяваме, че няма да ни достигне водата. Сградата ни е общо 3 етажа, затова решихме да останем вкъщи.

БНТ: Каква е обстановката в момента? Има ли паника и напрежение?

Елена Мелников: Напрежение и паника имаше вчера и предишния ден. Днес вече всичко е по-спокойно, защото около 6 милиона жители на Флорида са извън щата, а тези които останахме - половината са в стабилни домове, където могат да са по-защитени. Другата половина са в убежищата, където са посрещнати много добре и настанени. Общо взето е по-спокойно сега и няма паника.

БНТ: Времето какво е в момента?

Елена Мелников: Ние имаме резерват, гора с много палми, борове и кипариси и сега в момента започват да се огъват и има силен вятър. Но все още не се чуват гърмежи, няма светкавици. Навярно след около 3 до 4 часа ще пристигне бурята. Но засега е само силен вятър.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещи телефонни линии за сигнали от българи в беда от урагана Ирма
Горещи телефонни линии за сигнали от българи в беда от урагана "Ирма"
Властите във Флорида наредиха евакуацията на 6,3 млн. души
Властите във Флорида наредиха евакуацията на 6,3 млн. души