Българка постави нов световен рекорд на Гинес за йога, като постижението значително подобрява това на досегашния шампион от Индия. Миналия уикенд Таня Шишова участва във втория индо-български йога фестивал, където подобри времето на позата "Шалабасана".

21 минути и 26 секунди в най-сложния вариант на позата "Шалабасана", или "Скакалец", както се превежда на български, правят Таня световен рекордьор.

Таня Цекова-Шишова, световен рекордьор: Предният рекорд беше 2 минути и 27 секунди. Исках да направя нещо по-фрапиращо, за да не бъде лесно подобрено, да остане запомнящо се, затова исках да направя голяма разлика във времето.

Докато поставя нов световен рекорд, Таня мисли единствено за семейството си, което й дава сили. И слуша учителя си, който я напътства.

Таня Цекова-Шишова, световен рекордьор: Първите минути минават най-бавно, знаеш че ти остава още много време. Трябва да се концентрираш, да изкараш максимума от себе си и след 7-ата минута вече беше някак по-лесно, потъваш в позата и знаеш, че всеки следващ момент ти остава по-малко.

Като малка Таня тренира художествена гимнастика. След травма на гръбначния стълб обаче й се налага да прекъсне. Тогава се среща с йогата. Така се излекува. И вече 8 години практикува. Йога й помага да балансира живота си.

Таня Цекова-Шишова, световен рекордьор: Доста често губим връзката със себе си, с природата. Йогата ни дарява частица щастие и спокойствие след напрегнатото ежедневие. Тя ми дарява светлина.
Йога за очи: Упражнения за облекчаване на умората

Йога за очи: Упражнения за облекчаване на умората

Упражненията през йога практиките спомагат за отпускане на очните мускули и да се тренират.Изпълняват се с изправен гръб и неподвижна глава. Не трябв...