НОВИНИ

Българо-американско съвместно учение се проведе в Ново село

Стотици български и американски военни проведоха съвместна подготовка на полигона Ново село. Целта е да се повиши оперативната съвместимост между армиите на САЩ и България. Демонстрацията беше наблюдавана от командира на Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов и секретаря на сухопътните войски на САЩ Марк Еспър.

bnt avatar logo
от Д. Петкова
20:40, 25.09.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Учението започна малко след 13 ч.

Американска механизирана пехота с бойни машини „Брадли“ заеха отбранителна позиция. Хеликоптери „Апачи“ на противника се опитват да пробият отбранителната линия, но войниците успешно отблъскват врага.

Командващият Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов и секретарят на армията на САЩ Марк Еспър останаха доволни от видяното.

д-р Марк Еспър, секретар на сухопътните войски на САЩ: Това е една страхотна възможност да се срещна с българските ни съюзници и да обсъдим как можем да подобрим нашето партньорство чрез повишаване на оперативната съвместимост и подготовката, която провеждаме в България. Смятаме, че това е от абсолютно значение и важност при положение, че искаме да вдъхваме увереност и сигурност на нашите съюзници в Европа.
;

По време на демонстрацията генерал-майор Михаил Попов и Марк Еспър са обсъдили и бъдещи съвместни учения на американски и български военнослужещи.

ген.-майор Михаил Попов-н-к на Сухопътните войски: Това посещение изпраща отлично послание не само към войниците от сухопътните войски на САЩ, но и към военослужещите на Сухопътните войски на Република България за възможността на съвместната тренировка и съвместните действия тук на Ново село, както и на тренировъчните центрове в Германия.

Плановете и на американската, и на българската страна, са да увеличи броят на съвместните учения тази година, за да надграждат постигнатата оперативна съвместимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на шаржовете на Александър Добринов в Софийската градска галерия
Изложба на шаржовете на Александър Добринов в Софийската градска галерия
Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН
Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН