Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан, съобщиха от пресцентъра на парламента. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид и народният представител Димитър Георгиев.

© БТА

През първия ден от посещението българските делегати ще се срещнат с председателя на Мили Межлиса на Азербайджан Октай Асадов. Цвета Караянчева ще разговаря с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев. По време на визитата председателят на парламента ще има среща и с министър-председателя на Азербайджан Новруз Мамедов.

Програмата предвижда българската парламентарна делегация да посети Центъра за български език и култура в Славянския университет в столицата Баку, както и Център „Гайдар Алиев“.

На 21 септември Цвета Караянчева и водената от нея делегация ще присъстват на тържественото заседание по повод 100-годишнината на парламента на Азербайджан, като председателят на Народното събрание ще се подпише в почетната книга на Мили Межлиса.