НОВИНИ

Българската и руската страна ще работят за бързо разрешаване на казуса "Белене

Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева. За това се договориха в Москва министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на ръководството на държавната корпорация за атомна енергия на Русия - Росатом, съобщи пресцентърът на енергийното министерство.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:29, 29.07.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
българската руската страна работят разрешаване казуса белене

Предстои експертите да започнат работа в групата, за да се стигне до изгодно и за двете страни решение в максимално кратки срокове.

Двете страни са били категорични, че отличното сътрудничество между АЕЦ "Козлодуй" и руската компания Росатом ще продължи. Министър Петкова е подчертала, че благодарение на добрата съвместна работа, процесът по удължаване живота на 5-и и 6-и блок на българската атомна централа ще завърши успешно.

Всички дейности в АЕЦ "Козлодуй" се изпълняват по график. По този начин България ще може и през идните години да задоволява 32 процента от потребностите си от електроенергия от атомната централа.

Петкова е изтъкнала също, че българската страна високо цени коректността в съвместната работа с Росатом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 дка борова гора горят край ардинското село Светулка
Над 1000 дка борова гора горят край ардинското село Светулка
Музей на сладоледа в Ню Йорк
Музей на сладоледа в Ню Йорк