НОВИНИ

"Българската Kоледа" дари нова апаратура на три клиники в "Пирогов"

Три клиники на "Пирогов" получиха нова апаратура. "Българската Коледа" им дари високотехнологичен лазер за физитерапия, лапароскопски апарати за детска урология и най-съвременния анестезиологичен апарат за обдишване на най-малките пациенти.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:40, 23.12.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

"Българската Коледа" помага с нова апаратура на отделението по физикална и рехабилитациоинна медицина на Пирогов от няколко години.

Доц. Красимира Казалъкова, началник на отделение "Физикална и рехабилитационна медицина", УМБАЛСМ "Пирогов": Цялата ни апаратура до преди 2015 г. беше с давност може би 20-30 години. И на практика инициативата "Българската Коледа" подмени почти цялата апаратура, с която лекуваме успешно децата.

Последното дарение за отделението е високотехнологичен лазер за физиотерапия, с който се лекуват следоперативни рани и мекотъканни травми.

Доц. Красимира Казалъкова, началник на отделение "Физикална и рехабилитационна медицина", УМБАЛСМ "Пирогов": Ползата за пациента е огромна. За нас е удовлетворението от това,че сме свършили по-бързо с лечението.

"Българската Коледа" дарява апаратура и на детската операционна. Залата за новородени вече разполага с най-съвременния анестезиологичен апарат.

Доц. Румяна Андонова, началник Клиника "Детска анестезиология и интензивно лечение", УМБАЛСМ "Пирогов": Самият апарат има възможност да обдишва пациенти от 400 грама, което е изключително ценно, тъй като иначе при другите, старите апарати съществува винаги риск за баротравма. Или просто са много по-непрецизни нещата.

Детската операционна е получила и дигитална система за кръвно-газов мониторинг, която щади децата.

Доц. Румяна Андонова, началник Клиника "Детска анестезиология и интензивно лечение", УМБАЛСМ "Пирогов": Трябва да благодарим на самата инициатива "Бългаската Коледа", защото различни болници, работещи с деца, имат възможността да се снабдят с една много скъпа апаратура, която иначе не биха могли да закупят.

От "Пирогов" се готвят да кандидатстват за закупуване на още нова апаратура от "Българската Коледа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германски кукери гонят зимните демони
Германски кукери гонят зимните демони
Бензинът достигна най-ниска цена от 30 месеца насам
Бензинът достигна най-ниска цена от 30 месеца насам