Вече шеста година "Българската Коледа" помага на 11 годишния Виктор. Детето има няколко неврологични заболявания и благодарение на дарителската кампания той посещава редовно логопед. След около месец му предстои операция заради сериозно изкривяване на гръбначния стълб.

Още от 10-месечна възраст Виктор се бори с Детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. Прогнозите на специалистите не били добри, но посещенията при логопед от самото начало повлияли благоприятно на детето.

Светлана Картунова - логопед: Въпреки неблагоприятните прогнози за неговото състояние и за неговата диагноза, първо той проходи. После започна да изпитва удоволствие от играта, след това проговори по своя си начин и със своя капацитет, но реално основите на говора на езика са поставени и той може да общува.

"Българската Коледа" помага на детето да посещава логопед по пет пъти в седмицата, защото това е жизнено важно за неговия напредък. За Виктор часовете прекарани в центъра за рехабилитация и логопедична терапия са най-забавната част от деня. Най-много харесва груповата терапия, защото има възможност да общува с други деца и да почувства чудото на играта с тях.

Емануела Георгиева - майка на Виктор: Той се разбира много добре с другите деца, дори си има две, три момиченца, които има специално отношение към тях, както и те към него и той идва понеделник, сряда и петък от 3 до 7 стой. Като от 5 до 7 е с другите деца иначе са си индивидуални терапии.

Логопедичната терапия не е достатъчна сама по себе си за развитието на Виктор. Затова от няколко години специалистите включват и сензорната терапия. Тя е съпроводена с двигателна и пространствена дейност и го предизвиква да действа и да получава удовлетвореност от движението. За да продължи да се подобрява Виктор се нуждае от помощта на "Българската Коледа".

Вижте повече за кампанията Българската Коледа