14-годишната Христина Иларионова от Русе е дете на "Българската Коледа". Тя е с диагноза детска церебрална парализа и близо 10 години средствата от кампанията ѝ помагат за нужната ѝ рехабилитация. Благодарение на това, момичето вече може самостоятелно да прави упражнения. Христина и близките ѝ се надяват и тази година на щедростта на хората.

Христина сега е в 8. клас в училище „Васил Левски", но се обучава индивидуално вкъщи и е отлична ученичка.

Христина Иларионова: Най-любимите ми и интересни предмети са английски, български и испански, нищо, че испанския го уча извънкласно.

Всеки ден отделя време и за рехабилитация. Дали надеждата да се изправи от инвалидната количка я прави упорита, или упоритостта ѝ вдъхва надежда, но момичето вече има сериозен напредък в раздвижването.

Христина Иларионова: Правя коремни преси, лицеви упори, вървя на успоредка, пазя равновесие на топка, за да имам повече сила и да имам шанс да проходя.
Александър Жигаурсов - рехабилитатор: С доста работа достигнахме до положение, което аз и тя самостоятелно да извършваме упражненията.

За ежедневната рехабилитация обаче са нужни 360 лв. месечно.

Александър Жигаурсов - рехабилитатор: Защото дългосрочната ни цел е тя да стане възможно най-самостоятелна в самообслужване, придвижване.

За подкрепата, която им оказва години наред "Българската Коледа", Христина и семейството ѝ са безкрайно благодарни.

Маргарита Неделчева, баба на Христина: И най-вече съпричастността на хората - това ни радва, че всички от сърце ни помагат. Благодаря!

А Христина дарява на децата с увреждания от своята надежда и упоритост.

Христина Иларионова: Да не се отчайват и да не се предават, защото винаги има начин.

За себе си Христина вярва, че ще успее някой ден да сбъдне мечтата си да посети Испания или Аржентина.

Вижте повече за кампанията Българската Коледа