НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на Давид от Бургас

4-годишният Давид от Бургас, който беше подпомогнат миналата година, се чувства добре и прави първите си крачки. Момченцето страда от Детска церебрална парализа и за да проходи, трябва редовно да посещава рехабилитационни курсове.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
20:55, 04.12.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Давид е роден в началото на седмият месец след тежка бременност. Момченцето е тежало едва килограм и 270 грама. До деветия месец детето се е развивало нормално. След това обаче не проходил, дори не можел да стои изправен. Тогава родителите разбрали тежката диагноза.

Ваня Дражева - майка на Давид: Много е засегнат физически. Ежедневно правим рехабилитация в "Дом майка и дете" и в къщи.

Две поредни години семейството на Давид е подпомагано от "Българската Коледа". През февруари тази година момчето претърпяло операция и в момента се нуждае още повече от рехабилитации.

Константин Костов - баща на Давид: След процедура е отпаднал, но има желание да проходи.

В желанието да помогнат на детето си родителите направили в дома си кът, където малкият Давид да прави гимнастика.

Със средствата, осигурени от "Българската Коледа", миналата година детето посещавало редовно психолог и логопед, които му помагат да развие говора..

Ваня Дражева - майка на Давид: Започва да съставя прости изречения имаме все повече нови думички. Интелектуално е съхранен, но има нужда да му се помага речево да може по-лесно да опознава социалната и битовата среда.

Ако се развива така добре 4-годишният Давид след празниците вече ще посещава и детска градина.

Ваня Дражева - майка на Давид: Смятаме след празниците два дни да го водим там, защото той има нужда от неговата си среда и от децата.

Родителите на Давид са изключително благодарни на "Българската Коледа", защото без средства за рехабилитация и логопед, момчето нямаше да има такъв голям напредък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Сандански и Струмяни излязоха на общ протест заради имоти
Жители на Сандански и Струмяни излязоха на общ протест заради имоти
Проблеми с доставката на дърва за огрев в Пернишко
Проблеми с доставката на дърва за огрев в Пернишко