НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на София да чува

Година след раждането си София губи слуха си, но след като и е поставен имплант, лекарите дават надежда, че ще може отново да чува. Благодарение на "Българската Коледа" родителите на 2-годишното дете получават скъп акомулатор, който захранва импланта.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
13:00, 24.12.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Жизнена, изключително пъргава и много силна, с изявен интерес към всякакви ИТ изобретения и към коли. Това е краткият портрет на двегодишната София, която се ражда с нормални слухови реакции, но към средата на първата година родителите разбират, че дъщеря им не чува и започват консултации с лекарите.

Мария и Станислав не търсят причините за оглушаването и казват, че мъдростта ги е насочила направо към търсене на най-правилния път за развитие на детето им.

Мария Димитрова: Отидохме във ВМА, там ѝ направиха операцията, много добре специалисти, страшно доволни сме от внимание, професионализъм, сега ни предстои втора операция.
Станислав Димитров: Трябва да ѝ се сложи и втори имплант, за да може да чува първо и с двете уши като пространствена ориентация, и второ нали ще е много по-ясен и много повече като звук.

София има имплант от една година. Три месеца след поставянето му детето започва да реагира и сега вече настройките на импланта са почти максимално постигнати. Сумата, която "Българската Коледа" отпуска, е за консумативите на апарата.

Мария Димитрова: Четири път в седмицата ходи на рехабилитация и се надяваме скоро да чуем някаква дума.
Станислав Димитров: Няма време, в което трябва да проговори, но прогнозите са за абсолютно стопроцентов говор като на здрав човек.

Семейство Димитрови ще кандидатства "Българската Коледа" отново да финансира консумативите за втория имплант на София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция увеличава пътните такси
Гърция увеличава пътните такси
Католиците в България се готвят за Рождество Христово
Католиците в България се готвят за Рождество Христово