НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на Университетската болница в Стара Загора

Благодарение на ,,Българската Коледа" в неонатологичното отделение на Университетската болница в Стара Загора работи нова апаратура. Съвременната техника щади максимално най-малките пациенти. Това е поредното дарение за Старозагорската болница от благотворителната инициатива.

bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 02.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Българската Коледа

В неонатологичното отделение на болница се лекуват стотици недоносени бебета от цяла Югоизточна България .За да бъде успешно лечението им е необходима модерна апаратура. Затова педиатрите се обръщат за помощ към инициативата "Българската Коледа". Тази година болницата получи съвременен обдишвател в помощ на най- малките пациенти.

Д-р Антония Добрева: "Много е важно с каква апаратура се работи - щадяща, за да няма странични действия, да няма усложнения, защото нашите пациенти обикновено са подложени на интензивно, даже на моменти агресивно лечение... и когато апаратурата е добра, страничните действия и усложненията от това интензивно лечение са сведени до минимум".
;

Благодарение на новия апарат са излекувани десетки бебета, повечето от които родени с тегло 500-600 грама.

Д-р Йовчо Йовчев - управител УМБАЛ ,,Д-р Стоян Киркович": "Това е единствената клиника в региона, която вече разполага с цялата необходима апаратура, благодарение на Министерството на здравеопазването, благодарение на "Българската Коледа" и така децата, най-вече недоносените, имат възможността да бъдат лекувани в съвсем адекватни европейски условия".

Лекарите трудно намират думи, с които да изразят своята благодарност към всички включили се в кампанията. И тази година всеки може да го направи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награда за БНТ в конкурса Свят без хепатит С
Награда за БНТ в конкурса "Свят без хепатит С"
Жители на Враца се оплакват от непоносимо шумни тролеи
Жители на Враца се оплакват от непоносимо шумни тролеи