6-годишният Никола Димитров от Пловдив е едно от децата на "Българската Коледа". Кампанията помогна за рехабилитацията на момчето.

Пловдив

Това е Никола. Ражда се като напълно здраво дете. Няколко месеца по-късно става ясно, че има изоставане в развитието си.

Саша Димитрова - майка на Никола: На 6-месечна възраст беше потвърдена диагнозата ДЦП с уточнение спастична квадрипареза.

Заболяването се превръща в пречка за постъпването на момчето в детска градина.

Саша Димитрова - майка на Никола: Много трудно, след много откази се преборихме е вече е приет в масова детска градина последна подготвителна група е, догодина надявам се ученик в първи клас.

В детската градина обаче няма асансьор и се налага персоналът да помага, за да се придвижи Ники по стълбите.

Любомир Гошев: Сутрин го качваме нагоре с тази количка и на обяд го сваляме надолу. Един сладур е, така че се грижим за него.

През годините детето претърпява 10 операции. Всекидневно се налага да ходи на рехабилитация.

Саша Димитрова - майка на Никола: Посещаваме веднъж, два пъти дневно зависи от финансовата възможност, тъй като всичко опира до финанси. В нашия случай един час рехабилитация е в размер на 25 лева.

Българската Коледа помогна на Ники като финансира рехабилитацията му.

Саша Димитрова - майка на Никола: Благодарение на "Българската Коледа" ние успяхме да проведем доста дълъг период на рехабилитация тук в Пловдив след завръщането ни от чужбина. Беше ни препоръчана интензивна рехабилитация ,която ние успяхме да проведем благодарение на тази помощ.

Семейството се надява кампанията отново да зарадва Ники като помогне за неговата рехабилитацията.

Вижте повече за кампанията Българската Коледа