НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър

"Българската Коледа" продължава до помага. 5-годишният Димитър има аутизъм и епилепсия. Нуждае се от постоянни грижи и специални уроци при логопед и психиатър.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
21:50, 10.12.2017
Чете се за: 00:54 мин.
Българската Коледа
българската коледа помага годишния димитър

Посрещнаха ни две усмихнати деца, които се забавляват и си играят като всички останали. Обичат да слушат песнички, понякога се карат за някоя играчка и най-вече за влакчето, което Митко не обича да споделя, дори с малката си сестричка Лора. На пръв поглед няма нищо необичайно, но не е съвсем така. На година и половина Митко отключва епилепсия. Окончателната диагноза му поставят, когато е на три. Дотогава родителите му си мислят, че има тикове, защото така им казала педиатърката.

Ирина Печева - майка на Димитър:Първо ни поставиха диагноза аутизъм, тогава не знаехме за епилепсията, а след това вече мнението на всички невролози е, че то може да е вторично от епилепсията, дълго време нелекувана. Характеризира се с някакви такива проблеми с аутистично поведение.

Благодарение на "Българската Коледа" през последните шест месеца Димитър посещава безплатно логопед и психолог. За това време е научил около сто думи и няколко песнички.

Ирина Печева - майка на Димитър:Миналата година го спрях за три месеца от логопед, имаше много голям регрес.Общо взето трябва да си има непрекъснато някой с него. Той не е като детенце на 5 годинки, по-скоро като на три някъде. Трябва да се води на логопед, на психолог, хубаво е да ходи на ерготерапевт, но ние не можем да си позволим.

Митко ходи на детска градина само за няколко часа, защото учителите се страхуват да не получи пристъп, а те са ежедневни. Затова майка му е неотлъчно до него, а "Българската Коледа" им дава надежда за едно по-добро бъдеще.

Ирина Печева - майка на Димитър: Искам да си пожелая здраве най-вече за всички дечица, да са здрави и много щастливи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгоря най-високата дървена сграда в Азия (СНИМКИ)
Изгоря най-високата дървена сграда в Азия (СНИМКИ)
Нобеловите награди бяха връчени в Осло и Стокхолм
Нобеловите награди бяха връчени в Осло и Стокхолм