Сега ще ви срещнем с едно от децата на "Българската Коледа". За втора поредна година инициативата помага на Христо, като поема част от разходите за неговата рехабилитация. Момчето е с детска церебрална парализа, но благодарение на усилията на специалистите води пълноценен живот като всяко едно 7-годишно дете.

Тази ръка не е помръдвала дори когато Христо бил на година и половина. Не промълвил и дума до 2 годишна възраст. Диагнозата за родителите му дошла изненадващо. Всички им казвали, че детската церебрална парализа е присъда. Не я приели. Борили се. Започнали с рехабилитация всеки ден и подобрението дошло.

Ивелина Иванова - майка на Христо: Детето вече се чувства много по-добре. Детето започна да се движи. Крачето почти няма никакъв проблем, ръчичката е все по-добре. Той е много жизнен, изключително подвижен, почти не спира на едно место.Христо вече чете, пише, има си най-добър приятел в клас - той е като всички останали деца. Написал е писмо до Дядо Коледа. Не ни каза какво иска. Било тайна. Но знае всичко за добрия старец.

Христо Иванов: Аз не го виждам, защото той бързо оставя подаръка и отива при другите деца.


И миналата година Христо получил подарък - от "Българската Коледа" - рехабилитация два пъти в седмицата.

Ивелина Иванова - майка на Христо: Прави всички упражнения, които се изискват като гимнастика за усвояване на движенията, за мускулатурата, за правилното движение на ръката и на крачето. Кинезитерапията и ерготерапията всъщност бяха поети като финансиране от "Българската Коледа".

Така Христо проходи, проговори и вече дори прави по някоя щуротия - благодарение на благодетелите.

Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа"

Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа"

Президентът Румен Радев откри в Стара Загора 16-тото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" . Тази година тя е насочена към деца...

Вижте повече за кампанията Българската Коледа