НОВИНИ

Българската песен на Детската Евровизия 2016 с английска версия

Представяме ви английската версия на песента на България "Вълшебен ден" в изпълнение на Лидия Ганева! Споделете и харесайте видеото, нека подкрепим нашето момиче!

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
14:28, 09.11.2016
9199
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Участие в Детската Евровизия 2016 са потвърдили 17 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Концертът ще се проведе във Средиземноморския конферентен център на Малта, който се намира в сърцето на старинната столица Ла Валета, с гледка към Голямото пристанище. Внушителната готическа сграда е построена през 16-ти век от рицарите на Малтийския орден. Историята й започва като болница, но днес тя е превърната в концертна и театрална зала.

Шоуто тази година има съществена промяна и тя е свързана със системата за гласуване. По решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот ще отпадне. Той ще бъде заменен от гласуване на две международни журита - професионално и детско (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, като гласовете им са с равна тежест в съотношение 50:50. Държавите ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

;

Четиринадесетото издание на музикалния конкурс ще бъде истинско семейно събитие и има за цел да привлече по-широка аудитория от деца, тийнейджъри и техните родители. Организаторите потвърдиха, че продължителността на шоуто тази година ще бъде 150 минути и ще започне в 17:00 часа българско време на 20-ти ноември (неделя). Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението през Прохода на Републиката
Възстановено е движението през Прохода на Републиката
Бившият председател на СГС Владимира Янева даде обяснения по делото Червей
Бившият председател на СГС Владимира Янева даде обяснения по делото "Червей"