НОВИНИ

Българската песен за Детската Евровизия прозвуча за първи път в Пловдив

Част от българската песен за тазгодишната Детска Евровизия прозвуча за първи път в двора на пловдивското арменско училище. Заслугата е на отличничката от 4 А клас Лидия Ганева, която ще представи страната ни на най-престижния детски песенен форум в Европа.

bnt avatar logo
от Драгомир Драганов
19:47, 15.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Ето така, с песен вместо с първи учебен звънец, при небивал медиен интерес и всеобщо вълнение започна новата учебна година. Директорът на училището Симон Тютелян се пошегува, че денят официално трябва да бъде наричан вълшебен заради страхотната изненада, която Лидия поднесе на своите съученици. Песента "Вълшебен ден", продуцирана от БНТ, и композирана от Владимир Ампов - Графа буквално взриви училищния двор.

Освен бъдещия си хит, Лидия заедно с БНТ и издателство "Хермес" подариха на всички деца от 1 до 4-и клас книжки и специални евровизионни учебни програми. В края на тази седмица чаровницата пристига в София за снимките на видеоклипа на "Вълшебен ден", а официалната му премиера и представяне на песента ще е в самото начало на октомври, разбира се, по БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5000 програмисти не достигат на трудовия пазар
5000 програмисти не достигат на трудовия пазар
Путин призова руснаците да гласуват на парламентарните избори в неделя
Путин призова руснаците да гласуват на парламентарните избори в неделя