НОВИНИ

Български евродепутати: Оптимисти сме, но опасността от "Мобилност" не е минала

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния пакет "Мобилност" за доразглеждане в Транспортната комисия и отложи гласуването за 1 април. На този фон, стотици български превозвачи протестираха пред Европейския парламент в Страсбург днес. Близо ли сме до решение на сагата със спорните предложения на френския президент Макрон - в "Още от деня" темата пряко от Страсбург коментираха българските евродепутати Светослав Малинов, Илхан Кючюк и Петър Курумбашев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 27.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
Светослав Малинов, евродепутат от ДСБ/ЕНП: Докато не чуем чукчето на 17 и 18 април в пленарна зала, опасността не е преминала. В следващите две седмици ще се направят още два опита и ще трябва да преминем през цялата тази процедура, защото се вижда, че има разделение. Все повече колеги виждат, че има нещо нередно и най-вероятно ще се присъединят към нас.
Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/АЛДЕ: Оптимисти сме, днес се получи добър резултат, имаше дебат в пленарна зала, добра възможност и повод да изразим нашата позиция.
Петър Курумбашев, евродепутат от БСП/ПЕС: Нанесохме сериозен удар с това отлагане на гласуването. От друга страна, след като са внесени толкова изменения, всичко трябва да си мине по легалния път.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът прие промени в наредбата за регулиране на цените на лекарствата
Кабинетът прие промени в наредбата за регулиране на цените на лекарствата
Министър Петков: Няма хаос в изчисляването на пенсиите
Министър Петков: Няма хаос в изчисляването на пенсиите