Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния пакет "Мобилност" за доразглеждане в Транспортната комисия и отложи гласуването за 1 април. На този фон, стотици български превозвачи протестираха пред Европейския парламент в Страсбург днес. Близо ли сме до решение на сагата със спорните предложения на френския президент Макрон - в "Още от деня" темата пряко от Страсбург коментираха българските евродепутати Светослав Малинов, Илхан Кючюк и Петър Курумбашев.

Светослав Малинов, евродепутат от ДСБ/ЕНП: Докато не чуем чукчето на 17 и 18 април в пленарна зала, опасността не е преминала. В следващите две седмици ще се направят още два опита и ще трябва да преминем през цялата тази процедура, защото се вижда, че има разделение. Все повече колеги виждат, че има нещо нередно и най-вероятно ще се присъединят към нас.
Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/АЛДЕ: Оптимисти сме, днес се получи добър резултат, имаше дебат в пленарна зала, добра възможност и повод да изразим нашата позиция.
Петър Курумбашев, евродепутат от БСП/ПЕС: Нанесохме сериозен удар с това отлагане на гласуването. От друга страна, след като са внесени толкова изменения, всичко трябва да си мине по легалния път.
Гласуването на спорния пакет "Мобилност" се отлага за следващата седмица

Гласуването на спорния пакет "Мобилност" се отлага за следващата седмица

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния пакет за доразглеждане в транспортната комисия и отложи гласуването за началото на...