НОВИНИ

Български евродепутати проведоха дискусия за бъдещето на Европа

В София четирима евродепутати от четири различни групи в Европейския парламент проведоха разговор за бъдещето на Европа. В контекста на важните евроизбори - през юни догодина - те представиха вижданията си за това ще успеят ли европейските партии да адресират приоритетите на гражданите и идеите им за Бъдещето на Евросъюза.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:13, 15.10.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Ева Майдел от ГЕРБ и Европейската народна партия и колегата ѝ от групата на ЕНП и член на ДСБ Светослав Малинов, представиха чрез видеообръщения възгледите си за европейския проект, а консерваторът Ангел Джамбазки и социалистът Георги Пирински взеха участие лично в дискусията. От думите на Пирински стана ясно, че е против свободната игра на пазарните сили.

Георги Пирински - член на ЕП, Прогресивен алианс на социалистите и демократите, БСП: Става дума за нарастващи неравенства във всяко отношение, не само между отделните групи държави, но и вътре във всяка страна, включително и в най-богатите, много ограничени, орязани бюджетни разходи и на европейско, и на национално равнище по отношение на социална политика.

Ангел Джамбазки на свой ред коментира, че не може Еврокомисията да наказва държави, които не искат да приемат на територията си определени лица.

Ангел Джамбазки - член на ЕП, Група на европейските консерватори и реформисти, ВМРО: Защото в края на краищата всеки един домакин, всеки един човек, всеки един от вас решава кого да покани, кого да не покани в дома си. Някой от вас ще се съгласи ли, ако ние тримата -четиримата сега на масата, решим, че сме софийския вариант на Европейската комисия и задължим някои от вас да приеме Иван, Драган и Петкан в тях, защото така било по квота?

А във видеообръщение Светослав Малинов от ЕНП и ДСБ прогнозира, че на евроизборите догодина проевропейските сили ще имат над три четвърти мнозинство. Ева Майдел от ГЕРБ и ЕНП призова проевропейските сили да се обединят и върнат ентусиазма за Европа, за да не се върне Европа в миналото, а уверено, по думите на Майдел, да върви към бъдещето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция има аудиозапис, който доказва убийството на саудитския журналист
Турция има аудиозапис, който доказва убийството на саудитския журналист
Държавата може да отпусне парите на София за придобиване на къщата на Яворов
Държавата може да отпусне парите на София за придобиване на къщата на Яворов