НОВИНИ

Български компании взимат мерки за гарантиране на киберсигурността си

Таксиметрови компании, централната автогара, спедиторски фирми, големи транспортни обекти в България взимат мерки заради кибератаката, която покоси стотици хиляди компютри в целия свят.

Александър Марков
от Александър Марков
16:23, 16.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Таксиметрови компании в София надграждат сървърите си през последните два дни, поради което таксиметровите шофьори работят без джи пи ес система за комуникация и се налага да поемат заявки от клиенти през радиостанции. Това води до закъснения и невъзможност да бъдат приети всички заявки от клиенти, обясниха от фирмите, и помолиха клиентите да проявят разбиране при закъснения.

Централната автогара също подсилва сървъра и програмите си за защита от компютърни атаки, но това не е довело до проблеми в графика на пристигащите и заминаващи автобуси. Сървърът на автогарата е в автономна мрежа, която няма достъп до интернет и е напълно защитен, обясниха оттам.

Български пощи, които оперират с хиляди пратки и средства на пенсионери, и спедиторски компании също заявиха, че взимат мерки за гарантиране на киберсигурността си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продадоха портрет на Пикасо за 45 млн. долара на търг в Ню Йорк
Продадоха портрет на Пикасо за 45 млн. долара на търг в Ню Йорк
Почина председателят на минната камара проф. Лъчезар Цоцорков
Почина председателят на минната камара проф. Лъчезар Цоцорков