НОВИНИ

Български политици осъдиха атентата в Барселона

Министър-председателят Бойко Борисов, българският президент Румен Радев и министърът на външните работи Екатерина Захариева осъдиха нападението в Барселона от по-рано днес.

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 17.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Българският президент Румен Радев заяви, че е потресен от атаката и че в този труден момент се иска единност пред лицето на тероризма.

;;

На страницата си във фейсбук Захариева категорично заяви, че Обединена Европа ще победи тероризма и страха. Захариева допълва още, че няма цели, които да оправдаят насилственото отнемане на човешки живот.

;;

В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство за жертвите в Барселона.

„Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ. За подобни действия няма и не може да има оправдание“, посочва премиерът. Той заявява и решимостта на българското правителство да продължи активно да участва в борбата на международната общност срещу тероризма

;

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е изразил най-дълбоки съболезнования и съпричастност по повод терористичния акт в Барселона в адреси до председателите на Конгреса на депутатите и на Сената на испанския парламент. Това съобщиха от пресслужбата на Народното събрание.

"Дълбоко съм потресен от терористичния акт в центъра на Барселона, при който има много загинали и ранени. За пореден път светът е разтърсен и шокиран. Отново невинни хора стават жертви на недопустимо посегателство срещу човешкия живот", се казва още в писмата.

Димитър Главчев е изразил най-искрена и човешка съпричастност и солидарност към близките и семействата на жертвите и на пострадалите и е пожелал скорошно възстановяване на ранените при атентата граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава пое отговорност за атентата в Барселона
"Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Барселона
Двама българи са се свързали с посолството ни в Мадрид във връзка с атентата
Двама българи са се свързали с посолството ни в Мадрид във връзка с атентата