НОВИНИ

Български превозвачи блокираха и ГКПП-Златоград

Български превозвачи блокираха тази сутрин движението през ГКПП-Златоград, съобщиха от Областната администрация в Смолян. Пунктът е временно затворен.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:03, 19.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
български превозвачи блокираха гкпп златоград

Превозвачите са блокирали пункта с автомобилите си в знак на контрапротест срещу стачните действия на гръцките фермери, уточняват от Областната администрация.

Блокадата на ГКПП-Златоград от български превозвачи е безсрочна, заяви Асен Въжелиев, управител на Съюза на международните превозвачи. Протестиращите превозвачи заявяват, че няма да се оттеглят, докато не се прекрати стачката на гръцките фермери.

Пунктът при Златоград ще бъде непрекъснато затворен като контрапростест срещу блокадата на границата от гръцките фермери, уточни Въжелиев. Движението през ГКПП- Златоград- Ксанти бе спряно днес от превозвачи, застанали с автомобилите си на пътя. Над 10 млн. лв. са щетите за българските международни превозвачи от стачката на гръцките фермери според изчисления на Въжелиев. Солидарен съм с исканията на местния бизнес, но се надявам проблемът да бъде решен в най-скоро време, заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.

По трасето на граничния пункт вече се е образувала колона от чакащи автомобили.
Община Златоград е информирана за протеста на превозвачите с уведомително писмо, в което от Съюза на международните превозвачи заявяват, че блокадата ще бъде безсрочна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОТ БЛОГА: Вот на недоверие с предизвестен край
ОТ БЛОГА: Вот на недоверие с предизвестен край
Два са алтернативните пътища за влизане в Гърция
Два са алтернативните пътища за влизане в Гърция