НОВИНИ

Български превозвачи се жалват от дискриминация в комисията по петиции в ЕП

Комисията по петиции в Европейския парламент разгледа днес две български петиции, свързани с пакета Мобилност. Български превозвачи се оплакват от дискриминационно отношение в Германия, Белгия, Франция и други западноевропейски държави.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:27, 12.11.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Според вносителите на петициите българските превозвачи биват допълнително проверявани за документи, които не са необходими. В някои случаи са налагани и неправомерни глоби за това, че шофьорите нощуват в камионите. Комисията остави петициите отворени, което означава, че Европейският парламент продължава да следи случаите.

Ангел Джамбазки - евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти: Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полиция и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна - да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: България отбелязва сериозен ръст в икономиката
Борисов: България отбелязва сериозен ръст в икономиката
На първо четене: НС прие бюджетите на НЗОК и общественото осигуряване
На първо четене: НС прие бюджетите на НЗОК и общественото осигуряване