НОВИНИ

Български ученици обраха медалите на състезание по математика в Южна Корея

С три златни, девет сребърни медала, първо място в Отборното класиране и Overall се завръщат възпитаници на Софийската математическа гимназия от Южна Корея. Българските деца мериха знания с 650 свои връстници от близо 20 държави от цял свят по време на Седмото международно състезание по математика WMTC 2016. Състезанието се проведе от 23 до 27 ноември в Южна Корея с участието на общо 75 отбора от САЩ, Китай, Корея, Тайван, Тайланд, Филипини, Хонг Конг, Индонезия, Австралия, Египет, Сингапур и други. България бе представена достойно от два отбора на Софийската математическа гимназия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:34, 27.11.2016
Чете се за: 00:41 мин.
Още
български ученици обраха медалите състезание математика южна корея

Учениците бяха разпределени в две различни възрастови групи – Junior (ученици до 12 годишна възраст) и Intermediate (ученици до 16 годишна възраст). Състезанието бе в три етапа: индивидуален, отборен и щафета.

Учениците във възрастова група Junior се класираха на първо място в общото класиране, на първо място в отборното класиране и взеха един златен и пет сребърни медала в индивидуалното класиране.

Учениците във възрастова група Intermediate се класираха на четвърто място в общото класиране, на второ място в отборното класиране и взеха два златни и четири сребърни медала в индивидуалното класиране.

Утре с гордо вдигнати глави и медали на гърдите се прибират златният медалист Иван Тагарев от 6 г клас, и сребърните медалисти - Андрея Христова и Борис Петруняшев от 6 а клас, Антония Илиева и Благо Гунев от 6 г клас и Константин Илиев от 7 г клас. Учители и ръководители на учениците са Илия Костов и Мария Томова.

Деветокласниците Евгени Кайряков и Иво Петров се прибират на родна земя със златни медали. А съучениците им от 8 д клас Анна Михалкова, Ева Кортезова, Светлин Лалов и Иван Георгиев от 8 б клас – със сребърни медали.

Учител на учениците от 9 клас е Илиана Цветкова, а учители на учениците от 8 клас и ръководители на отбора са Елена Киселова и Ваня Данова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Съмнение за използвано химическо оръжие при нападение на ИД в Сирия​
​Съмнение за използвано химическо оръжие при нападение на ИД в Сирия​
​Британската принцеса Биатрис​ поряза с меч бузата на своя приятел
​Британската принцеса Биатрис​ поряза с меч бузата на своя приятел