Деца от българското училище "Пейо Яворов" в Брюксел и български ученици в европейското училище в града отбелязаха Деня на народните будители в Европейския парламент. Те участваха в събитие, организирано от евродепутата Асим Адемов.

Парламентът беше домакин на изложба с рисунки на учениците, с които те показаха как възприемат празника. Децата изпълниха български песни и стихотворения и разказаха на гостите защо празникът е важен за България.

Асим Адемов, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: Организирах тази изложба, за да почетем паметта и делото на българските будители, защото това е един от най-хубавите, прекрасни, типично български празници, които нямат аналог в света. Това е едно дело на нашите будители, което заслужава да се помни, да го предадем на нашите деца. Най-хубавото беше, че участваха деца на родители, които живеят и работят в Брюксел и бяха подготвили една наистина много хубава програма.
Проф. Минко Балкански е "Будител на годината" 2018

Проф. Минко Балкански е "Будител на годината" 2018

Признание към личностите, които дават пример на младите и продължават да се грижат за духовността в България. За пета година кампанията "Будител на го...