НОВИНИ

Българските курорти, предпочитани за празника на любовта и виното

Голяма част от хотелите в Банско, Добринище, Огняново и Сандански вече са запълнили своите бази за 14 февруари. За деня на влюбените и Трифон Зарезан тези дестинации са най-предпочитаните заради добрите условия за почивка и спа услугите. Оказва се обаче, че има и много хора, които за празниците предпочитат да останат в родните си градове.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
19:00, 10.02.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В Благоевград влюбените двойки смятат, че любовта трябва да се доказва всеки ден, не само веднъж в годината на 14 февруари. Традиционно на тази дата по-романтично настроени са дамите, но и мъжете, макар и тайно, дълго се готвят да изненадат любимата си.

“Да в Благоевград, вкъщи ще празнуваме. Трифон Зарезан, Свети Валентин всичко ще си пиеме, ще се целуваме”.

“Ние по-възрастните празнуваме Трифон Зарезан. Такива влюбени- разлюбени. Ами със сигурност на лозето”.

“Точно на този ден всички се сещат, че трябва да излязат да празнуват, а когато искаш да излезеш, когато имаш нужда, излизаш и си празнуваш ”.

Близо 20 % ръст на резервациите за празника на влюбените отчитат от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански тази година в сравнение с миналата. Големите комплекси и малките хотели вече са запълнили почти на 100 % базите си.

Здравка Чимева, туроператор:
“Нашите курорти им предлагат пакет с тържествена вечеря. Естествено закуска. Има на полупансион, пълен пансион. Зависи от това в каква категория хотел са настанени. Една нощувка може да е от 50 лева до 500 лева, в зависимост от това, което консумират.”

В последните години се наблюдава тенденцията младите хора сами да организират почивката си по празниците. Не малко са и тези, които са избрали да посрещнат деня на влюбените и на виното в чужбина. Сред най-предпочитаните дестинации са Атина, Париж, Рим, Флоренция, Венеция, а цените варират от 400 до 1500 лева в зависимост от престоя и пакетите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плащаме по-скъпи есемеси на кирилица
Плащаме по-скъпи есемеси на кирилица
Президентът Радев освободи Елена Йончева от длъжността прессекретар
Президентът Радев освободи Елена Йончева от длъжността прессекретар