Браншовите сдружения в сектор "Автомобилен транспорт" направиха спешна работна среща в София във връзка с организирането и провеждането на международния протест на превозвачите на 10 януари в Брюксел.

Срещата е по инициатива на транспортния бизнес - за първи път български бизнес ще протестира в Брюксел, съобщи Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на българските превозвачи.

"Следващите дни и седмици ще са ключови за този бранш. Това е национална кауза и национален интерес. Трябва да направим всичко възможно лобистките текстове да не унищожат този печеливш бизнес", каза Арабаджиев.

"Днес заедно бяхме представители на изпълнителна власт, евродепутати и представители на траспортния бранш , който е значим за икономиката на страната", уточни транспортният министър Росен Желязков.

"Имаме проактивно поведение, защото набелязахме мерки, които са отвъд гласуването на текстовете в Европарламента. Като представители на изпълнителната власт и народните представители ще положат усилия да блокираме тези текстове.

Срещу нас има доста неясно мнозинство, което трябва да бъде добре информирано за последствията за страните от периферията на Европа. Въвеждат се дискриминационни и непропорционални правила, които са прецедент в европейското законодателство и нарушават правилата за работа на Общия пазар", посочи още министърът.

Превозвачи ще разговарят с евродепутати преди очаквания протест в Брюксел

Превозвачи ще разговарят с евродепутати преди очаквания протест в Брюксел

Спешна среща на браншовите организации на превозвачите у нас с представители на държавната администрация и евродепутати. Поводът - организираният от т...