НОВИНИ

Българските студенти ще продължат да учат във Великобритания и след БРЕКЗИТ

Великобритания затяга мерките срещу експлоатацията на труда на мигранти и вкарването на острова на незаконни работници, което на практика е трафик на хора. Това каза в "Денят започва" посланик Ема Хопкинс. Тя увери, че въпреки Брекзит, Великобритания ще остане отворена към българските студенти и специалисти.

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 23.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Н. Пр. Ема Хопкинс - посланик на Великобритания в България: Българите са едни от най-силните студенти, които имаме сред цялата международна общност. Ние искаме да продължаваме да привличаме български студенти и да направим всичко възможно да идват. Вече гарантирахме, че всеки, който започва университетското си образование в Обединеното кралство, да има достъп до всички облекчения - студентски заеми и т.н.

По въпроса за мигрантския натиск Хопкинс обясни, че „тази седмица ще дойдат представители на Румъния, Сърбия, България, за да видим как ще продължим да обменяме разузнавателна информация. Ще обсъдим и как работници да бъдат защитени и да бъде предотвратен този незаконен трафик на хора. Ние особено държим на начина, по който да си сътрудничим с Австрия Германия. България е транзитна държава, така че по този проблем трябва да се намери повече от един подход. Тя обясни, че има хора, които търсят по-добър живот. В интерес на Европа е да търси възможности за подобряване живота на всички.

Източноевропейските държави и Великобритания винаги са се стремели към едно равноправно сътрудничество, бихме искали това да продължи, заяви посланик Хопкинс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачки в Атина ще блокират градския транспорт
Стачки в Атина ще блокират градския транспорт
Дейвид Боуи спечели посмъртно две от годишните награди БРИТ
Дейвид Боуи спечели посмъртно две от годишните награди БРИТ