НОВИНИ

Българските сватби и сватбената мода

Сключват ли брак хората, които се обичат, или предпочитат съвместното съжителство?Какви са най-новите тенденции в сватбената мода - вижте в прякото включване на Зоя Велинова от най-голямото сватбено изложение у нас.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
16:14, 24.01.2016
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Енида Байчева сключва граждански брак в Троян. Сватбата е традиционна, българска, с много роднини и приятели. Булката, обаче, избира да е облечена в рокля, поръчана от Китай.

- Абсолютно практичен човек съм, - казва жената. - Бях наясно, че веднъж ще облека тази рокля и реших, че не искам да дам толкова много пари за рокля. А освен това в този сайт имаше огромно разнообразие.Такова нещо у нас не съм виждала и.... реших , че ще я поръчам.

2 месеца Енида се колебае между различните модели. Накрая избира рокля, която заедно с доставката и платеното мито струва близо 600 лева. Воалът е подарък. При получаването на пратката Енида е приятно изненадана от качествените материи на роклята и от това, че без никакви корекции тя е готова за големия ден.

Аз съм изключително доволна, честно казано, - признава Енида. - Не бих казала, че роклите, които съм гледала тук, в България са по-хубави от моята.

Сега Енида показва с удоволствие булчинската рокля на 7-месечната си дъщеря. Смята, че с тази поръчка по интернет си е спестила близо 1000 лева. А съветът и към бъдещите булки, които ще поръчат рокли онлайн е внимателно да избират сайта и да четат отзивите към него:

- Моята препоръка е да гледат дали има качени реални снимки за дрехите и дали има качени мнения за този продавач, защото в китайските сайтове има много продавачи, - казва Енида. - Да гледат дали хората са писали отзиви и ако има реални снимки качени от клиенти и отзиви към тях - според мен си заслужава да пробват.



;

Браковете през последните години са все по-малко, въпреки, че има хора, които си ги предпочитат и така или иначе - те се женят. Статистиката сочи, че най-много сключени бракове през 2014 година има в най-големите градове - София, Пловдив, Варна и Бургас. Най-малко са браковете в бедните райони - Видин, Враца, Разград и Силистра. В селата нещата стоят по-различно. През същата 2014 година най-много бракове има в селата край Благоевград, Пловдив, Кърджали, Бургас и Пазарджик. Най-малка се женят в селата на Видин, Монтана, Перник и Габрово.

Ето и една история за булчинска рокля.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галиче на протест срещу кмета Ценко Чоков и синовете му
Галиче на протест срещу кмета Ценко Чоков и синовете му
РЕПОРТЕРСКИ ПОГЛЕД: Авариите с тока в студа
РЕПОРТЕРСКИ ПОГЛЕД: Авариите с тока в студа