НОВИНИ

Българските трафиканти на мигранти в Хърватия остават в ареста един месец

Двамата български трафиканти на мигранти получиха мярка "задържане под стража един месец" от хърватския съд в град Сисак.

bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 19.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Българите, на възраст 42 и 49 години, са обвинени в нелегално преминаване на границата, транспортиране и престой в Хърватия, заедно с още 67 мигранти. Трафикантите са влезли от Сърбия и са пътували в посока на Словения, която е и част от Шенгенското пространство.

Според разследващите органи трафикантите са извършили престъплението си с цел "финансова изгода". Според признанието на 42-годишния българин те са получили 4000 евро за транспортирането на мигрантите през територията на Хърватия. Организацията е била направена от един афганистанец и един сръбски гражданин, разказал пред съда българинът. Организаторите са предали и микробус "Iveco Daily" с британски регистрационни номера, мигрантите са взети край Липовац, недалеч от хърватско-сръбската граница.

Репортерът на БГНЕС припомня, че мигрантите бяха открити в безпомощно състояние в събота вечерта. Те бяха натъпкани в микробуса, а част от тях и в безсъзнание. Според хърватския вътрешен министър част от тях не са яли пет дни. В момента част от нелегалните мигранти се намират в приемния център в Сисак, а други все още са на лечение в местната болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Елена Димитрова
Почина Елена Димитрова
Неутрализираха организирана престъпна група, занимаваща се с иманярство
Неутрализираха организирана престъпна група, занимаваща се с иманярство