НОВИНИ

След Франция: Задава се протест на "жълти жилетки" и в България

Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива обявява безсрочен протест под надслов "Жълтите жилетки''. Причината - Законът за административното регулиране на търговията с нефт и нефтени продукти. Според тях законът е лобистки, гласуван е в полза на големите вериги и има за цел да унищожи малките търговци.Вижте и още в прякото включване на Николай Минков.

Николай Минков
от Николай Минков
12:04, 07.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Началото на протестните действия ще бъде още тази седмица. Те се обявиха против изискването за 20 000 лв. уставен капитал за малките търговци, както и допълнително 20 000 лв. банкова гаранция, за да могат те да продават горива или да пълнят газови бутилки. Освен това не са съгласни с новото изискване всеки, който продава газ за бита, да има на склад минимум 10 000 оборотни бутилки. Според тях това ще доведе до допълнителна инвестиция от 50 000-60 000 лв., на която малките търговци не могат да издържат.

Симо Симов, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива: Ще стачкуваме във всички градове, ще се опитаме да затворят всички граници. Готови сме на абсолютно всичко! Търсим контакт с френските колеги, които са в Париж. Искаме да докараме хора да ни консултират в организацията.
Пламен Стоянов, Национално сдружение на търговци и превозвачи на горива: 10 000 бутилки по средно 50-60 лева ще струват около 500 000-600 000 лева. Е, колко от дребните търговци могат да си позволят да платят такава цена? Така че, ако някой търговец успее по някакъв начин да преодолее първото ограничение, то второто със сигурност ще го провали. Идва и следващият логичен въпрос: в колко населени места има 10 000 домакинства, които са на газ и пропан-бутан.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е единият от издирваните за кражбата на картините на Майстора
Задържан е единият от издирваните за кражбата на картините на Майстора
Три жени от Трявна са измамени с големи суми пари
Три жени от Трявна са измамени с големи суми пари