НОВИНИ

Българският посланик в Сеул беше награден с ордена на корейския президент

Петър Андонов, досегашният български посланик в Сеул, беше награден на специална церемония с ордена на корейския президент за дипломатически заслуги Гуанхуа - 1-ва степен. За първи път български дипломат е удостоен с изключително престижната награда.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
21:00, 28.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Журналистиката и дипломацията се преплитат в биографията му. През 2012 г. животът му отрежда да доказва професионализма си в един от най-интересните райони на света.

Н.Пр. Джънг Джингю, посланик на Република Корея в България: От името на президента на Република Корея, за мен е огромна чест да връча медала на посланик Петър Андонов. Това е приятелското ни признание за огромния му принос в развитието на двустранните отношения.

Списъкът със заслугите на посланик Андонов е дълъг. А сферите са различни - икономика, политика, култура, организиране на визитата на президента Росен Плевнелиев преди 4 години в Южна Корея, активно участие в междуправителствени комисии, изграждането на партньорства между местни власти на двете страни; както и стимулиране на сътрудничеството между български и корейски ИТ компании и технологични стартъпи.

Н.Пр. Петър Андонов, Посланик на Република България в Корея (2012-2019): Моят мандат беше свързан с много работа в различни области. Бях свидетел на много събития, свързани с отношенията между двете Кореи или например с българското участие на Зимната Олимпиада през миналата година, с участието на много български поп-изпълнители, рок-групи.

Мандат, който оставя много спомени и признание към всички, които през тези години са били до Петър Андонов - близки, колеги и вдъхновителя му по Изтока - журналистката Даниела Кънева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича срокът за регистриране на кандидат-студентите в СУ
Изтича срокът за регистриране на кандидат-студентите в СУ
Австрийската фирма показа пред БНТ ТОЛ системата, която изгражда у нас
Австрийската фирма показа пред БНТ ТОЛ системата, която изгражда у нас